تاریخ : 17 جولای 2016 - 11:18 - شناسه خبر : 14812 بانوان

هشدار مدیرکل دفتر اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌وگو با فارس:

زنگ خطر مصرف مواد محرک در زنان به صدا درآمد/ طعمه‌گیری با هدف کاهش وزن

مدیرکل دفتر سلامت روانی،‌ اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: متأسفانه نسبت زنان در مصرف محرک‌ها در حال افزایش است پیشتر نسبت مصرف موادمخدر مرد به زن ۹به ۱بود اکنون ۴ به یک شده که زنگ خطر است.

احمد حاجبی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: آخرین آمار مبتلایان به اعتیاد یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر به صورت رسمی است و با افرادی که به صورت تفننی مصرف می‌کنند ۲ میلیون نفر می‌شوند.

وی ادامه داد: اینکه گفته شده آمار اعتیاد دو برابر شده، نادرست است چرا که آمار جدیدی هنوز به دست نیامده و پژوهش اخیری که انجام شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است و آمار موجود مربوط به چند سال پیش است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی،‌ اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: الگوی مصرف مواد مخدر از مخدر به محرک تغییر کرده و ما یک تغییر و انتقال در مصرف مخدر را در سال‌های گذشته داشته‌ایم که متأسفانه نسبت زنان در مصرف محرک‌ها در حال افزایش است.

حاجبی تصریح کرد: به‌دلیل عدم آگاهی، بسیاری از زنان متوجه نیستند که چه کار خطرناکی انجام می‌دهند و معمولاً‌ مصرف این مواد محرک با اهداف زیبایی و کاهش وزن پیشنهاد می‌شود.

وی افزود:‌ این تغییر الگو باعث شده نسبت آمار اعتیاد زنان تغییر کند در گذشته که فقط مواد مخدر را داشتیم،‌نسبت مصرف مرد به زن ۹ به یک بود اما اکنون در بحث محرک‌ها نسبت مرد به زن ۴ به یک شده است که این زنگ خطر است و خطرناک بودن اوضاع را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی،‌اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت:‌ زنان در جامعه قشر آسیب‌پذیرتری هستند و با کمترین هجمه دچار آسیب‌های جدی می‌شوند.

حاجبی افزود: متأسفانه بیشترین مکان‌هایی که تشویق به مصرف مواد محرک طبق گزارش‌های موجود بیشتر توصیه می‌شود، آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های ورزشی است.

به‌گزارش فارس؛‌ مواد محرک دسته‌ای از مواد روان گردان هستند که امروزه به طور گسترده مورد مصرف قرار می‌گیرند. وجه مشترک مواد محرک در این است که لااقل در ابتدای دوره مصرف باعث افزایش کارکرد سیستم اعصاب مرکزی شده و انرژی خلق و روحیه را بالا می‌برد.

کافیین و کوکایین و آمفتامین‌ها در زمره مواد محرک طبقه بندی می‌شوند .برخی محرک‌ها اثر ملایمی دارند و به ندرت باعث وابستگی می‌شوند اما بعضی به شدت تاثیر گذار بوده و مصرف چند بار آنها با عوارض شدیدی همراه است.

 

ارسال نظر