تاریخ : 27 اکتبر 2016 - 9:05 - شناسه خبر : 18225 اخبار شهرستان، با نماینده مجلس

بازگشت بومرنگ تروریسم تکفیری به اروپا

رسانه های غربی اگرچه تلاش می کنند حضور اتباع غربی را در صفوف تروریست های تکفیری سانسور کنند اما براساس آمار موجود حداقل ۵هزار تبعه غربی در میان اعضای داعش حضور دارند.

کمال دهقانی فیروزآبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با دلایل پیوستن جوانان اروپایی به داعش و تروریست های تکفیری گفت: اسلام هراسی مساله ای است که به طور سیستماتیک منجر به تحقیر جوانان در کشورهای غربی شده است.

نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی گفت: سرویس های اطلاعاتی غربی به ویژه سیا CIA  که در جنگ سوریه پروژه القاعده در جنگ با ارتش سرخ را عملیاتی کردند ، منجر به شکل گیری پدیده ناخوشایند تروریسم تکفیری داعش شد.

وی در ادامه تصریح کرد: جوانان مسلمان سرخورده و جوانانی که به نحوی از سیستم حکومتی غرب به شکلی انحرافی ناراضی بودند جذب مهندسی نرم تروریست های تکفیری شده و راهی جنگ سوریه شدند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رسانه های غربی اگرچه تلاش می کنند حضور اتباع غربی را در صفوف تروریست های تکفیری سانسور کنند اما براساس آمار موجود حداقل ۵هزار تبعه غربی در میان اعضای داعش حضور دارند.

وی تاکید کرد: اعضای اروپایی و آمریکایی داعش هرکدام به عنوان بمب های زمانی متحرک ، ممکن است هرلحظه در خیابان های قاره سبز منفجر کنند.

دهقانی فیروزآبادی گفت: تروریسم پدیده ای بومرنگی است یعنی اگرچه کشورهای غربی در ایجاد و تجهیز داعش در جنگ سوریه نقش داشتند اما حالا باید منتظر بازگشت تبعات آن باشند.

وی ضمن نکوهش رویکرد کشورهای غربی در برخورد با جامعه مسلمانان گفت: برخوردهای قهرآمیز و نژادپرستانه با جامعه مسلمانان درکشورهای غربی تنها منجر به تشدید گرایش به اسلام انحرافی و تروریسم تکفیری خواهد شد.

این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: لابی های صهیونیستی برای پیشبرد اهداف خود از پدیده تروریسم تکفیری نهایت بهره را کسب می کنند تا اقدامات تخریبی خود را در سرزمین های اشغای توجیه کنند.

نکته جالب اینجاست که بنا به نوشته روزنامه نیویورک‌ تایمز، همزمان با پیشروی ارتش عراق در موصل، نگرانی‌های امنیتی یکی از موضوعات مهم و اساسی مورد توجه آژانس‌های اطلاعاتی اروپا هستند چرا که حملات در پاریس و بروکسل در سال‌های اخیر نیز توسط شبه نظامیان خارجی که نزد داعش در عراق و سوریه آموزش دیده و به خانه بازگشته بودند، صورت گرفت.

راب وین رایت، رئیس دفتر پلیس اروپا موسوم به “یوروپل” که تلاش‌ها برای مبارزه با داعش در داخل مرزهای اتحادیه اروپا را هماهنگ می‌سازد، می گوید:«شکست‌های نظامی متوالی و فشار نظامی بیشتر بر داعش در منطقه، عملا منجر به افزایش واکنش انعکاسی این گروه در اروپا می‌شود. روند بازگشت شبه نظامیان در ماه‌های اخیر تا حدودی افزایش یافته است. هنوز تعداد این شبه نظامیان افزایش نیافته اما شاید رقه و موصل این را تغییر دهد.»

برآورد شده که بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تبعه اروپا برای پیوستن به داعش به سوریه و عراق رفته‌اند. براساس ارزیابی صورت گرفته دو سوم این افراد هنوز در میدان نبرد هستند و یک سوم آنها به سرزمین‌هایشان بازگشته‌اند.

 

اخبار مرتبط

ارسال نظر