تاریخ : 28 مارس 2017 - 19:25 - شناسه خبر : 21288 ایران و جهان

طی گفتگویی مطرح شد:

تابش: اصلاح‌طلبان باید به سرعت رابطه خود با رهبری را ترمیم کنند

محمدرضا تابش با ۵ دوره حضور در مجلس از باسابقه‌ترین نمایندگان پارلمان است. نماینده مردم اردکان در سه دوره هفتم، هشتم و نهم که اکثریت مجلس در درست راست‌گرایان بود به عنوان یک اصلاح طلب در خانه ملت حضور داشت.

مرد باسابقه اصلاح طلبان در مجلس در گفت‌وگو با عصر ایران حادثه پلاسکو را بدترین اتفاق سال ۹۵ می‌داند.

نایب ریس فراکسیون امید بر این باور است پیدا کردن شخصیتی مانند هاشمی رفسنجانی در کشور امکان پذیر نیست و او حلقه وصل حاکمیت و روشنفکران بوده است. تابش می‌گوید برای جبران فقدان هاشمی باید هرچه زودتر رابطه خود با رهبری را ترمیم کنند.

در ادامه مشروح گفت و گو عصر ایران با تابش را بخوانید

-به نظر شما به عنوان کسی در حضور فعالی در صحنه سیاسی ایران دارید، مهمترین اتفاق های سال ۹۵ چه بود؟

در عرصه داخلی تحقق برجام و به نتیجه رسیدن تلاش های مسؤلین و ملت در حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای بود و در عرصه خارجی نیز به قدرت رسیدن ترامپ و متعاقب آن تغییر در رویکردها و سیاست های داخلی و منطقه ای آمریکا .

بدترین اتفاق سال ٩٥ که در واقع از ان به عنوان اتفاق تلخ یاد خواهید کرد چیست؟

کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان‌مان در قطار مسافربری تبریز به مشهد یکی از تلخ ترین اتفاقات سال ٩٥بود که ناهماهنگی بین عوامل مدیریتی باعث بروز این حادثه شد اما حادثه پلاسکو بدترین اتفاق سال گذشته بود وهشداری به مسؤلین امر بود که زیر ساخت‌ها فرسوده است و باید فکر اساسی برای اینگونه زیر ساخت ها شود .

از دیگر حوادث تلخ در سال ٩٥درگذشت آیت اله هاشمی بود که انعکاس ملی و تاثیرات بین المللی داشت .

فقدان آیت‌الله هاشمی چه تاثیری در جریان اعتدال دارد؟

مرحوم هاشمی حلقه وصل بین روشنفکران و حاکمیت بود و ما در کشور کمتر شخصیتی همانند وی داریم. مردم راه خودشان که راه مسالمت آمیز بود را در سایه پایمردی های بزرگانی چون آیت ‌الله هاشمی و حجت الاسلام خاتمی پیدا کردند و این مسیر را طی کردند.

اگر امثال هاشمی در کشور نبودند شاید تحولاتی که در کشور اتفاق می افتاد با هزینه های بیشتری انجام می شد که این نه به نفع مردم و نه به نفع مجموعه حاکمیت بود. ما که دلبسته به نظام و انقلاب هستیم دل مان نمی خواهد مردم با هزینه زیاد خواسته هایشان را محقق کنند.

هر کسی که قانون اساسی و جمهوری اسلامی را قبول دارد باید خودش را ذیل پرچم جمهوری اسلامی احساس کند تا امنیت شغل و مسکن و آزادی های مشروعش محقق شود و این راه اصلاح طلبی و اعتدال گرایی است که عمده مردم نیز این مسیر را پیش گرفته اند و خواسته هایشان را ذیل پرچم جمهوری اسلامی و قانون اساسی مطالبه می کنند این اندیشه در کشور تثبیت شده است و از این نظر شاید بتوانیم بگویم فقدان آیت‌الله هاشمی جبران پذیر باشد.

از این نظر که وی حلقه وصل بین مجموعه حاکمیت ،روشنفکران و تحول خواهان بود و از جمله یاران امام و نحله فکری وی بود و هنوز نیز در صحنه حضور داشت قطعا فقدان وی جبران ناپذیر است که ما باید به سرعت این حلقه را ترمیم کنیم و ارتباطات با سرعت با رهبری نظام برقرار شود .

وجود مقام معظم رهبری مایه خیر و برکت است، شاید تنها باقیمانده جریان روشنفکری و انقلابی که همین اندیشه اعتدالی و اصلاحی داشتند و جمهوری اسلامی را محترم می دانستند یعنی برای رای مردم احترام قائل بودند و از حلقه یاران و نزدیکان امام که در حکومت هم بودند خودآیت‌الله خامنه ای هستند که امیدواریم این پیوندها با جریان اعتدال گرایی و اصلاح طلبی تثبیت شود.

یکی از افرادی که به عنوان رابط اصلاح طلبان با رهبری این روزها مطرح است اقای جهانگیری است ،آیا وی گزینه مورد نظر اصلاح طلبان است؟

اقای جهانگیری شخصیت مورد احترامی است که از نظر کارکرد اداری و اجرایی وجود وی برای کشور لازم و ضروری است اما باید بگویم تاثیر در حوزه فکری آیت‌الله هاشمی جبران ناپذیر است.

-شرایط انتخابات ریاست جمهوری ٩٦را چگونه پیش بینی می کنید و فکر می کنید حسن روحانی می‌تواند برکرسی ریاست جمهوری تکیه بزند؟

ما نباید رقیب را دست کم بگیریم . رقیب روحانی جریان اصولگرا نیست، رقیب آقایروحانی عملکردهای دولت است و شاید خلاهای که در جریان اطلاع رسانی به مردم وجود داشته است و البته رقیب دیگر اقای روحانی که ممکن است در آینده خود را نشان دهد فضایی است که ممکن در پی تخریب های ناجوانمردانه علیه اقای روحانی ایجاد شود و کسی نیز جلودار این فضا نباشد و همین سه عامل ممکن است آرا آقای روحانی را کاهش دهد .

-در انتخابات هیات ریسه مجلس در سال دوم آیا اصلاح طلبان مجددا کاندیدای ریاست مجلس معرفی خواهند کرد؟

تا آن زمان وقت زیادی داریم ولی در هر صورت سیب سیاست از آن بالا که تا به پایین برسد صدبار و شاید هزاربار قل می خورد ما نیز در آن زمان متناسب با اوضاع و احوال سیاسی کشور تصمیم می گیریم .

تعامل لاریجانی با روحانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این تعامل خوب است و ریس مجلس سعی در تعامل با دولت داشته است و ارتباطات نیز تا کنون خوب بوده است آنها نیز در هر صورت سیاست ورزی می کنند ،این دولت است که حاکم است و بخشی ملاحظات سیاسی است و بخشی نیز تعهداتی است که همه نسبت به مردم داریم .

نظرات ارسال شده

  1. جناب آقای تابش مگر رابطه اصلاح طلبان با مقام معظم رهبری مشکل داشته که باید با سرعت ترمیم کنند .این بزرگواران که همیشه قبل از انتخابات اعلام می کنند از همه ولایت پذیر ترند !!!! نکند این جمله از دستتان در رفته.

  2. میگویند دروغ گوحافظه نداره حالا قضیه اصلاح طلبها میشه حافظه ندارن.شاید هم ازدست پاچگی و هول شدنشان هست.نزدیک انتخابات هست دیگه

  3. مگردولت روحانی کاری هم کرده که اطلاع رسانی بکنیی؟؟!!!!

ارسال نظر