تاریخ : 23 آوریل 2017 - 18:48 - شناسه خبر : 21537 اسلایدشو، ایران و جهان

گزارش عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد

افزایش بیش از دو برابری نشریات و رسانه های چاپی در دولت یازدهم

طبق آمار نشریات و رسانه های چاپی در سال ۹۵ به ۷۹۳۲ تعداد افزایش داشته است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گزارشی عملکرد این وزارتخانه در حوزه های مختلف را در دولت حسن روحانی منتشر کرد.

بر اساس گزارش پول نیوز؛ آشتی اصحاب فرهنگ و هنر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایجاد آرامش در فضای فرهنگی، ایجاد امنیت فرهنگی برای فعالان حوزه فرهنگ و هنر، کاهش تصدی گری وزارت ارشاد با وگذاری موسسات فرهنگی و واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی، توزیع عادلانه امتیازات به استانها، شهرستانها، موسسات و اشخاص و همچنین تلاش برای رفع اعمال ممیزی های سلیقه ای و غیر کارشناسی در دستور کار این وزارتخانه بوده است.

بر اساس این گزارش و طبق آمار دبیر خانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی تعداد موسسات فرهنگی چند منظوره از ۴۸۴۳ موسسه در سال ۱۳۹۰ به ۶۱۷۵ موسسه در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

در حوزه کتاب و نشر نیز شاهد افزایش صدور مجوزهای کتاب و سهولت نشر و حمایت از مصنفین و مولفین هستیم به نحوی که برای بیش از ۲۲۰ هزار کتاب مجوز صادر شده است. طبق آمار نهاد کتابخانه های عمومی تعداد کتابخانه های عمومی از ۲۸۰۴ در سال ۱۳۹۰ به ۳۳۴۶ در سال ۱۳۹۵ افزایش داشته و نیز تعداد نسخه های کتاب های موجود در کتابخانه های عمومی در همین بازه زمانی از ۲۹۷۰۳ به ۴۲۲۰۰ رسیده است.

همچنین ۶۸۶۵۶ عنوان کتاب منتشره از سال ۱۳۹۰ به ۸۳۴۳۵ تعداد در سال ۱۳۹۵ رسیده است. در همین بازه زمانی با افزایش شمار کتاب منتشر شده مواجه بوده ایم به نحوی که از ۲۰۳۴۹۵ نسخه به ۱۳۶۰۸۱ نسخه رسیده است.

تعداد ناشران نیز از ۱۰۶۲۱ در سال ۱۳۹۰به ۱۶۴۶۱ در سال ۱۳۹۵ رسیده است. در این بازه زمانی تعداد مجوزهای صادر شده انتشار کتاب از ۴۱۳۸۴ به ۶۹۷۲۸ رسیده است.

در حوزه مطبوعات نیز ایین نامه دسترسی آزاد به اطلاعات تدوین و ابلاغ شد، همچنین سازمان نظام رسانه ای در کمیسیون فرهنگی دولت تدوین و تصویب شده و به مجلس ارسال شده است. همچنین نظام مندی، شفاف سازی و دیجیتال سازی کلیه برنامه ها و اقدامات حوزه نشریات نیز در دولت حسن روحانی صورت گرفته است.

طبق آمار معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی  ۳۲۳۵ تعداد عنوان نشریات و رسانه های چاپی در سال ۹۰ به ۷۹۳۲ تعداد در سال ۹۵ افزایش یافته است. همچنین در این بازه زمانی تعداد مجوزهای رسانه های چاپی از ۸۷۸ به ۱۸۳۲ رسیده و تعداد خبرگزاری ها از ۲۲ به ۴۳ ارتقا داشته است و نیز تعداد کانون های تبلیغاتی از ۵۸۴۲ به ۱۰۱۸۷ رسیده است.

بر اساس امار سازمان خبرگزاری ها تعداد عناوین اخبار و گزارش های خبری مکتوب تولید و منتشر شده از ۸۱۱۱۸۵ در سال ۱۳۹۰ به ۸۳۵۲۲۴ رسیده است.

در حوزه فضای مجازی نیز شاهد ساماندهی و اعمال نظارت در حوزه بازی های رایانه ای و حمایت معنوی و مادی از بازی های بومی و ملی هستیم . همچنین قانون مند کردن کلیه فعالیت ها، اعطای مجوزها و توسعه فضای مجازی از طریق شفاف سازی صدور مجوز و نظارت پذیری سایت ها، شبکه های اجتماعی و کانون های مجازی در دستور کار بوده است. طبق آمار بنیاد ملی بازی های رایانه ای، تعداد مجوزهای صادر شده ساخت بازی از ۱۹ در سال ۱۳۹۰ به ۶۲ در سال ۱۳۹۵ ارتقا داشته است.

در امور فعالیت های دینی و قرانی نیز با رویکرد حمایت از گسترش فرهنگ و معارف قرانی تعداد موسسات فرهنگی قران و عترت از ۸۰ موسسه در سال ۱۳۹۰ به ۵۱۷ موسسه در سال ۱۳۹۵ افزایش داشته است.

در حوزه سینما نیز اجرای عملیاتی طرح سیستم پخش vod  در سینمای ایران و ایجاد امکان دسترسی داخلی و حتی بین المللی به فیلم ها و تولیدات سینمایی در راستای تحقق عدالت فرهنگی را شاهد هستیم. بر اساس آماری که سازمان سینمایی و امور سمعی بصری این وزارتخانه اعلام کرده است تعداد سالن های سینما از ۳۴۵ سال در سال ۱۳۹۰ به ۴۲۵ سالن در سال ۱۳۹۵ رسیده است، تعداد فیلم های سینمایی اکران شده نیز از ۷۳ عنوان به ۱۰۱ عنوان رسیده است.

حوزه تئاتر و موسیقی نیز با حمایت های مادی و معنوی از سوی دولت یازدهم رو به رو بوده است به نحوی که تعداد نمایش های تولیدی و اجرا شده از ۴۷۱۲ در سال ۱۳۹۰ به ۶۸۳۵ در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است. تعداد اجرای صحنه ای موسیقی نیز از ۸۱۶ دفعه به ۵۲۷۶ دفعه رسیده است.

بر اساس این گزارش گسترش دیپلماسی فرهنگی میان ایران و بیش از ۶۰ کشور جهان و بهره برداری حداکثری از فرصت های حاصله ناشی از تحقق برجام نیز  در دستور کار قرار دارد. به نحوی که تعداد نمایندگی های فرهنگی خارج از کشور از ۸۱ نمایندگی در سال ۱۳۹۰ به ۸۶ نمایندگی در سال ۱۳۹۵ ارتقا داشته است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر نیز اقدامات ارزنده ای انجام داده است به عنوان نمونه ۳۰۰۰۰ نفر از هنرمندان، نویسندگان، روزنامه نگاران و … تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و همچنین تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند.

در زمینه  اقتصاد مقاومتی نیز برنامه ریزی و تمهید اقدامات لازم به منظور توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی در میان آحاد جامعه از طریق شورای فرهنگ عمومی و از طریق تقسیم کار میان سازمان های عضو این شورا و همچنین چاپ کتاب و برگزاری نشست های تخصصی در این حوزه پیگیری شده است.

همچنین بر تکمیل پروزه های ملی عمرانی با پیشرفت بالای ۷۰ درصد در حوزه فرهنگ و هنر و اجرای طرح ۴۴ پروژه ملی در حال احداث و بازسازی و افتتاح ۳ سالن از تئاترشهر و تالار سنگلچ و مشارکت در پروژه ها و واگذاری مجتمع های فرهنگی و هنری در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تمرکز شده است.

بر اساس گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد مراکز آموزش عالی  علمی کاربردی فرهنگ و هنر از ۶۳ مرکز در سال ۱۳۹۰ به ۷۸ مرکز رسیده است. در مورد تعداد موقوفات نیز در همین بازه زمانی شاهد افزایش ۱۳۴۷۱۱ به ۱۸۱۴۴۰ هستیم.

پول نیوز

ارسال نظر